Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Péceli sikerek a Magyarok Országos Gyűlésén, Bösztörpusztán

2010.09.04

A péceli Magyar Nemzetőr Lovas Bandérium tagjai diadalittasan térhettek vissza városunkba a Kunszentmiklós, bösztörpuszutai országos rendezvényről melyen idén augusztusban már második alkalommal vettek részt mind a lovasok mind a gyalogos tagok.

 

Azonban nem csak hogy ott voltunk! Péceli szíveket megdobogtató eredményeket tudhat maga mögött két tagunk is!

 

A Puszta vágta elnevezésű gyorsasági veKéprsenyen első helyezést ért el Dévényi Péter Zalza nevű kisbéri félvér kancájával a második helyezést pedig Berzéky Anikó hozta el Csoki nevű, 4 éves arab félvér herélt lovával !

Szerencsére nem csak a bandérium képviseltette magát a gyűlésen városunkból hanem a megyesátornál Pest megyénél is Kép találkozhattunk péceliekkel.

Így hát nagy volt az üdvrivalgás, hisz az ország minden pontjáról érkezett lovak és lovasok közül 2 péceli illetőségű páros bizonyult a legjobbnak.   Kép

De nem egy szokványos galopp versenyt láthattunk, annál többről van itt szó!

A  körülmények pusztaiak voltak, következőképpen zajlott a verseny: A helyszínen felállított jelképes vár mögül, a start után lóra ülni , megkerülni egy távolabbi ponton elhelyezett zászlót, majd a várat, megint a zászlót és így 2 kör után a vár mellett elhaladva célba érni.

A lovasok hagyományos Magyar ruhákban indultak, Peti csikósként, Anikó pedig csinos népi mellénykében. Semmiféle külső segítséget nem lehetett igénybe venni, pálca vagy sarkantyú használata kizáró ok volt és ami a legnagyobb nehézséget okozta: gyors lóra ülés és jó start ! 

Ehhez képest lovasaink startja nem sikerült a legjobban, Anikó egy kis harci sérülést is szerzett, még alig szállt fel a lóra már indította is, a nagy igyekezetben pedig Csoki felkapta a fejét és összefejelt Anikóval. Úgyhogy vérző szájjal ugyan de a női indulók közül elsőként az összes lovas közül pedig másodikként ért célba.

Peti és Zalza sem szerezték meg egyből a vezetést, (az első körben még Anikóék vezettek) majdnem utolsóként indultak el, a rajtfotónál Zalza az ellenkező irányba néz mint a többiek, a zászlónál pedig visszahúzott a táborba, úgyhogy cikk-cakkban ugyan de bőven az elsőként értek be.

Zalza pedig a fülétől a fara búbjáig leizzadt, a nagy versenyben teljesen felhergelte magát, lovasa pedig az ő lehiggasztásában fáradt el. J

Úgyhogy kicsit lihegve de még egy rövidke interjú erejéig a pályán maradt a négy győztes!

 Kép

Nyereményeik csodás oklevelek voltak, első helyezettünk kapott egy lófejes sarkantyút, de pénzdíj is volt. Ezután pedig már csak a megérdemelt pihenő következhetett, lónak, lovasnak egyaránt.

 

Nade azért a lovak se maradhattak jutalom nélkül! Jó nagy adag abrak, répa és sok-sok elismerő paskolás várt rájuk!

 

 

Ez történt tehát 2010. augusztusának  . napján, Kunszentmiklóson, azon belül is Bösztörpusztán, a II. Magyarok Országos Gyűlésén.

 

Aki pedig kedvet kapott egy ilyen és még számtalan hasonló esemény megtekintésére az tájékozódhat a www.bosztorpuszta.hu című oldalról.

És egy rövidke cikk a vágtáról: bosztorpuszta.hu/pusztav%C3%A1gta

/ L.Eszti /

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.